Lubimy dobre historie


butelki sosówCzy nazwa BONA pochodzi od królowej? Z pewnością Królowa BONA była inspiracją, chociażby z powodu wielu historycznych śladów jej obecności w naszym mieście. Wykształcona i niezwykle przedsiębiorcza kobieta nie tylko miała wpływ na polską politykę i gospodarkę ale też kuchnię! Jak głosi legenda, to właśnie tu Królowa BONA założyła ogrody z ukochanymi przez siebie warzywami.
Lata minęły i w 1990 roku, w Łomży rozpoczęły swoją historię Zakłady Spożywcze „BONA". Dzięki zamiłowaniu Właścicieli do smacznego jedzenia, produkowane są tu wyroby spożywcze najwyższej jakości.

Jako pierwszy, naszą linię produkcyjną opuścił majonez. Szybko okazało się, że zaangażowanie całej załogi przynosi oczekiwane efekty. Zadowoleni klienci nie tylko sięgali po swój ulubiony majonez ale też domagali się nowych, równie smacznych produktów. Niedługo po tym, Zakłady Spożywcze BONA zaczęły produkować musztardy i sosy. Chęć rozwoju i dbałość o wysoką jakość były powodem do rozbudowy i inwestycji w nowoczesne linie produkcyjne.

Ostatnie lata to intensywny rozwój nowych produktów zgodnie z trendami rynkowymi. Dzisiaj możemy poszczycić się szeroką ofertą dostosowaną zarówno do wymagań klientów detalicznych, rynku gastronomicznego czy przemysłu. Fabryka specjalizuje się w produkcji: majonezu, sosów, ketchupu, musztardy i dresingów, wymagających zaawansowanej technologii i staranności w procesach produkcyjnych.

Produkty BONA zostały docenione za smak i jakość. Linia majonezów (delikatesowy, pikantny i lekki) została wyróżniona znakiem „POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ” przyznawanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Zakłady Spożywcze BONA działają zgodnie z certyfikowanym standardem IFS, który zapewnia bezpieczeństwo i jakość wytwarzanych produktów.

Obecnie BONA sprzedaje swoje produkty na rynki UE, m.in. do Francji, Niemiec, Irlandii, Portugalii, Finlandii, Czech, a także USA, krajów afrykańskich oraz krajów GCC.

Przyłącz się do nas, w trwającej od 1990 roku podróży przez świat smaków.