cz, 23 listopada 2017 imieniny: Klemensa i Amelii
Górny pasek
Strona główna » Regionalne specjały

Regionalne specjały

Regionalne specjały, potrawy które w każdym regionie Polski są jego wizytówką. Kuchnia Podlasia i Mazowsza obfituje w tradycyjne, lokalne potrawy. Nie ma takiego śmiałka, który by powiedział, że nie uwielbia babki ziemniaczanej z Supraśla, czy sękacza z Suwałk.

Zachęcamy Państwa do stworzenia bazy miejsc i potraw, na które warto się wybrać.

BYŁEŚ W CIEKAWYM MIEJSCU, JADŁEŚ COŚ PYSZNEGO? Uważasz, że jest to warte polecenia? Podziel się tym wyjątkowym smakiem z innymi. Poleć je tutaj.

 

  Polecam

2014-06-13 13:27 Opublikował: Administrator

Komentarze użytkowników

Soczewiaki - czy ktoś je zna

Pierwszy raz jadłam świetne placuszki - soczewiaki, w knajpie w Sztabinie. Nawet nie wiedziałam, że soczewica może być taka pyszna. Polecam serdecznie, nawet do zrobienia w domu.
Krystyna, Choroszcz

Podpiwek - prawdziwy smak

Ciemnobursztynowy kolor, lekko musujący, wspaniały, ożeźwiający smak PODPIWKU - PRAWDZIWEGO! warto spóbować w Folwarku Nadawki, obok muzeum wsi w Jurowcach.
Grazia, Jurowce

Smalczyk, smalczyk

Ja Agnieszka dwoma rękoma podpisuję się pod smalczykiem z Kiermus. Do tego ogóreczki z beczki, no i atmosfera miejsca! Może trochę drogo, ale raz się żyje.
Agnieszka, Choroszcz

Rosół u mojej babci

Mówcie co chcecie rosół u mojej babci jest najlepszy. Babcia Jadzia robi taki domowy makaron, że hoho! Kto ma taka babcię temu gratuluję, a kto nie, to nich mi zazdrości.
Bartek, Łomża

Babka ziemniaczana - palce lizać

Zawsze wszystkim polecam najlepszą na świecie babkę ziemniaczaną w Łukaszówce, w Supraślu. Zawsze jest rewelacyjna czy to na niedzielny obiad, czy na grilu z przyjaciółmi. Polecam!
Agnieszka, Białystok

Żurek

Żurek w chlebie to jest cymes. Z białą kiełbaską, kwaśniutki, nie chwaląc się ja robię najlepszy :)
Jurek, Trzcianka