Komentarze użytkowników
Soczewiaki - czy ktoś je zna
Pierwszy raz jadłam świetne placuszki - soczewiaki, w knajpie w Sztabinie. Nawet nie wiedziałam, że soczewica może być taka pyszna. Polecam serdecznie, nawet do zrobienia w domu.
Krystyna, Choroszcz
Podpiwek - prawdziwy smak
Ciemnobursztynowy kolor, lekko musujący, wspaniały, ożeźwiający smak PODPIWKU - PRAWDZIWEGO! warto spóbować w Folwarku Nadawki, obok muzeum wsi w Jurowcach.
Grazia, Jurowce
Smalczyk, smalczyk
Ja Agnieszka dwoma rękoma podpisuję się pod smalczykiem z Kiermus. Do tego ogóreczki z beczki, no i atmosfera miejsca! Może trochę drogo, ale raz się żyje.
Agnieszka, Choroszcz
Rosół u mojej babci
Mówcie co chcecie rosół u mojej babci jest najlepszy. Babcia Jadzia robi taki domowy makaron, że hoho! Kto ma taka babcię temu gratuluję, a kto nie, to nich mi zazdrości.
Bartek, Łomża
Babka ziemniaczana - palce lizać
Zawsze wszystkim polecam najlepszą na świecie babkę ziemniaczaną w Łukaszówce, w Supraślu. Zawsze jest rewelacyjna czy to na niedzielny obiad, czy na grilu z przyjaciółmi. Polecam!
Agnieszka, Białystok
Żurek
Żurek w chlebie to jest cymes. Z białą kiełbaską, kwaśniutki, nie chwaląc się ja robię najlepszy :)
Jurek, Trzcianka