pon, 23 września 2019 imieniny: Tekli i Bogusława
Górny pasek
Strona główna » Aktualności

Nowe ISO 22 000

W dniach 5-6.05.2010 Przedstawiciel firmy TUV NORD Polska Sp. z o.o. przeprowadził audit re-certyfikacyjny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodny z wymaganiami normy PN-EN ISO 22 000:2006. Po raz kolejny pozytywny wynik auditu potwierdził fakt, że wszystkie wyroby produkowane w naszym zakładzie utrzymują wysoką jakość i bezpieczeństwo zdrowotne, zgodne z prawem żywnościowym.

Międzynarodowy standard ISO 22000 łączy wymagania systemu HACCP (zgodnego z Codex Alimentarius) oraz Dobrych Praktyk (Produkcyjnych, Higienicznych, Cateringowych, Dystrybucyjnych itp.).

Zakresem certyfikacji objęta jest: Produkcja i sprzedaż majonezów, sosów majonezowych, sosów warzywnych i warzywno-owocowych, sosów pomidorowych, ketchupu, musztard, zapraw do napojów, miodu sztucznego.

Zgodnie z powyższym celem normy jest dostarczenie bezpiecznego wyrobu gotowego do klientów i konsumentów.

2014-04-22 14:04 Opublikował: Administrator