Prawo do używaniu znaku PDŻ na etykiecie dostały:
- Majonez delikatesowy BONA
- Majonez pikantny BONA
- Majonez lekki BONA
- Musztarda Chrzanowa BONA
- Musztarda Kremska BONA
- Musztarda Sarepska BONA
- Musztarda Stołowa BONA
- Musztarda Zbójnicka BONA
- Nasze produkty, od początku istnienia nagrody, są oceniane przez trzy kapituły i mamy satysfakcję, że BONA radzi sobie bardzo dobrze, używając od dekady zaszczytnego i zasłużonego znaku PDŻ – powiedział podczas gali prezes zakładów – Leszek Krzyżkowiak.
- To uhonorowanie 30-letniej drogi BONY, jaką wybraliśmy w produkcji zdrowej, bezpiecznej dla konsumenta, pożywnej i smacznej żywności – mówi prezes. - Jako jedna z nielicznych firm w Polsce otrzymujemy certyfikaty od początku istnienia programu certyfikowania najlepszej żywności PDŻ przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Klienci mają potwierdzoną jakość, faktyczny względem opisu na opakowaniu skład i tradycyjny smak wyrobów. Potwierdzają to badania laboratoryjne, których wyniki są rekomendowane przez Kolegium Naukowe ds. jakości produktów żywnościowych - specjaliści z autorytetem, m.in., profesorowie SGGW w Warszawie, z zakresu przetwórstwa żywności, żywienia, medycyny, hodowli roślin i zwierząt, prawa i ekonomii.